You are currently viewing Foc, Grătar și Ciocolată Călduță: Vacanța de Toamnă în Munții Retezat

Foc, Grătar și Ciocolată Călduță: Vacanța de Toamnă în Munții Retezat

Cu toții așteptăm toamna cu nerăbdare, o perioadă a anului în care natura se îmbracă în culori vibrante și vremea se răcește, lăsând locul momentelor cozy petrecute în jurul focului. La Cabana și Domul Poarta Retezat, această toamnă este pregătită pentru a fi una de neuitat.

Unul dintre punctele noastre de atracție este zona special amenajată pentru grătar. Aici, vă puteți bucura de mese în aer liber, înconjurați de prieteni și familie, pregătind cele mai delicioase preparate la grătar.

Când vine vorba de a obține cele mai bune rezultate la grătar, există câteva aspecte esențiale pe care trebuie să le cunoașteți.

Ordinea alimentelor pe grătar este un factor cheie pentru a obține o masă perfectă. Este important să începeți cu carne de porc sau pui, care au fost pregătite corespunzător și frăgezite. După ce aceste tipuri de carne sunt gătite, puteți adăuga mici și cârnați, care au un timp mai scurt de gătire și rămân suculenți. Peștele ar trebui să fie gătit ultimul, deoarece mirosul său poate impregna grătarul și celelalte preparate.

Scurt intermezzo despre mici:
Pentru a obține micii perfecți, începeți prin a încinge grătarul și pregăti jarul cu cărbuni acoperiți de un strat subțire de cenușă, astfel încât să ardă incandescent în secțiune. Cu aproximativ o oră înainte de a-i pune pe grătar, ungeți micii cu ulei, adăugând un plus de suculență și aromă. Lăsați micii să se gătească timp de 12-13 minute, asigurându-vă că îi întoarceți constant pentru o gătire uniformă. Plasați-i deasupra jarului, nu deasupra flăcărilor, pentru a evita arderea excesivă și pentru a păstra suculența. Pe măsură ce îi gătiți adăugați arome ungând micii cu zeamă proaspătă de usuroi, pentru un gust delicios. Înainte de a-i lua de pe grătar, verificați unul pentru a vă asigura că sunt gătiți la interior – micii sunt gata atunci când devin rumeni, crocanți la suprafață și elastici în interior.

Revenim.
Alegerea carnii de calitate este esențială pentru obținerea unui grătar delicios. Este recomandat să alegeți carne ușor mai grasă, care va păstra suculența și frăgezimea. De exemplu, pentru grătar de porc, ceafa, coastele și fleica sunt alegeri bune, în timp ce aripioarele și pulpele sunt preferatele pentru carne de pui. Pentru carne de vită, bucățile “marmorate” cu fire de grăsime intramusculară sunt cele mai bune, asigurând frăgezirea fripturii.

Marinarea este un pas important pentru obținerea unui gust bogat și frăgezime. Puteți utiliza diverse ingrediente, cum ar fi vin, oțet, lămâie, portocală, uleiuri și diferite ierburi aromatice, în funcție de tipul de carne și preferințe. Timpul de marinare variază în funcție de tipul de carne, de la 30 de minute pentru bucățile mici până la câteva ore pentru carnea de vită sau oaie.

Pregătirea cărnii înainte de a o așeza pe grătar este crucială. Asigurați-vă că carne este la temperatura camerei înainte de a o găti și evitați să o lăsați prea mult pe grătar pentru a preveni uscarea. Folosiți clești de bucătărie din inox pentru a evita scurgerea sucurilor din carne.

Grătarul de legume poate adăuga o notă specială la masa dvs. Acestea pot fi pregătite cu adevărat gustoase dacă sunt marinate înainte și gătite rapid. Puteți încerca vinete, ardei capia, ardei gras, roșii, ardei iuți, dovlecei, sparanghel, ceapă, porumb și chiar cartofi.

Păstrarea alimentelor la temperatura potrivită este foarte importantă, mai ales când gătiți pentru mai multe persoane. Un vas special care menține mâncarea caldă pentru servire, poate fi o soluție excelentă pentru a vă asigura că toate preparatele ajung la masă la temperatura optimă.

Dar toamna aduce și seri mai reci, momente perfecte pentru a vă bucura de căldura semineului din cabană. În aceste seri, vă puteți relaxa și petrece timp de calitate savurând ciocolată caldă sau cacao, iar pentru cei mici și cei tineri de inimă, puteți face marshmallows delicioase în jurul focului. Aromatul gust al bezelelor moi rumenite la foc deschis este o experiență minunată, iar ciocolata caldă vă va încălzi inimile în serile mai reci.

Vă invităm să petreceți o toamnă de neuitat la Cabana și Domul Poarta Retezat, unde puteți experimenta în totalitate frumusețea naturii, aventura în mijlocul acestor munți spectaculoși și bucuria momentelor petrecute în compania celor dragi. Aici, veți găsi relaxare, aventură și oportunitatea de a vă conecta cu mediul natural într-un mod unic și autentic. Cu semineul cald și grătarul gata pentru a vă îndeplini dorințele culinare, suntem aici pentru a vă oferi o escapadă de toamnă perfectă. Vă așteptăm cu brațele deschise!